algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.58°
10°

El Govern posa fi als abocaments il·legals d'aigua de la depuradora

Medi Ambient diu que l'excedent que es du a Consell no contamina

Els abocaments il·legals del cabal sobrant de la depuradora de Santa Maria a les finques veïnes s'hauran acabat. Això és el que persegueix l'obra de canalització del sobrant d'aigua cap al torrent de Sollerich, vora la depuradora de Consell, que ahir va ser posada en funcionament per la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló.

A partir d'ahir es bombegen fins a 30 metres cúbics d'aigua per hora cap al torrent amb la qual cosa la llacuna de la part posterior de les instal·lacions baixarà el seu nivell i no hauria de tornar a vessar cap a les finques veïnes. Aquestes obres, realitzades per via d'emergència, han suposat una inversió de 465.943 euros (77'5 milions de pessetes) sufragada pel Govern.

La consellera Rosselló confia que, davant les obres fetes, la fiscalia de Medi Ambient arxivi la denúncia presentada pels veïns ja que va ser el fiscal qui va instar el Govern a realitzar aquesta actuació.

L'evacuació de l'excedent cap a Consell quedarà només com una solució d'urgència per al futur ja que es vol promoure que l'aigua de la depuradora s'usi per regar. La consellera Roselló va assenyalar que el cabal que s'aboqui al torrent no contaminarà ja que l'aigua de la depuradora respecta els barems sanitaris legals.

L'Ibasan ha aprovat ja incorporar la fase terciària a la depuradora. L'Ajuntament tindrà enllestits ben aviat els tràmits administratius per constituir la comunitat de regants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.