cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
18°

El Govern demana coordinació en la lluita contra la inseguretat

Antich informa a institucions i empresaris de la reunió amb Acebes

El president del Govern balear, Francesc Antich, i el conseller d'Interior, Josep Maria Costa, es reuniren ahir al Consolat de Mar amb representants d'institucions públiques i organitzacions empresarials de les Balears, per tal d'explicar-los el resultat de la seva reunió de dijous passat amb el ministre de l'Interior, Àngel Acebes, sobre la inseguretat ciutadana a les Illes.

A la reunió, hi assistiren batles de Mallorca, Menorca i Eivissa així com la presidenta de la FELIB i batlessa de Calvià, Margarita Nájera i el president de la CAEB, Josep Oliver. També hi estigué Jordi Cabrer, president de la Federació Hotelera de la Platja de Palma.

El conseller Costa manifestà que en l'encontre «s'ha posat de manifest que cal començar a treballar de forma coordinada entre tots» per solucionar la inseguretat i destacà «l'alt nivell de consens» de les parts en la reunió d'ahir. Costa assumí també la «necessitat de majors dotacions policíaques per cobrir les prop de 500 vacants» existents en els Cossos de Seguretat.

Per la seva part, Margarita Nájera, sol·licità que «es reconegui la importància del turisme» atès que la inseguretat no és només un problema que afecti a la seguretat dels ciutadans de dret de les illes, sinó també «als 12 milions de turistes que cada anys ens visiten».

De la seva banda, el coordinador de Medi Ambient del Consell, Francesc Buïls, digué que «cal corregir les fracassades polítiques de seguretat desenvolupades pel PP» i denuncià «l'oblit» a què Madrid té sotmeses les Balears en les dotacions econòmiques per aquest aspecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.