cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.41°

Els partits no es posen d'acord pel traçat del tren fins a Alcúdia

El PP i UM volen la línia per la carretera de s'Albufera i el PSM no

Els tres partits amb representació al Consistori (PP, UM i PSM) no arriben a un acord per definir el traçat de la futura línia del tren fins a Alcúdia i traslladar-lo al Govern balear. Així es posà de manifest al darrer ple, durant el qual PP i UM expressaren el seu suport perquè la línia vagi en paral·lel a la carretera de s'Albufera, fins a la caseta d'en Barrigó. Des d'aquest punt es podria decidir per quin costat del puig de Santa Fe aniria la via.

El grup del PSM es mostrà partidari d'un recorregut ben diferent pel qual la via acabaria en paral·lel a la carretera Palma-Alcúdia després de travessar la marjal vora el camí de sa Sort Llarga. Aquesta proposta ve raonada pel fet que els nacionalistes consideren que l'única opció real és que el tren arribi a Alcúdia fins a la rotonda del Poliesportiu, vora Maristany. El batle, Jaume Font, defensà que l'opció d'anar per s'Albufera representa un menor consum de territori, l'afectació de manco finques agrícoles productives i que el recorregut és més curt.

El portaveu del PSM, Onofre Pons, assegura que el consum de territori és el mateix. Les dues posicions també estan enfrontades pel que fa a la ubicació de la nova estació del tren. PP i UM creuen que el baixador s'hauria de construir al límit del nucli urbà entre les carreteres de s'Albufera i de Can Picafort. El PSM proposà l'estació ben aferrada al futur tram de la via de ronda. Davant la falta d'acord, el batle Font optà per ajornar la decisió a la propera setmana per veure si s'acosten les posicions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.