nubes dispersas
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 12.28°
14°

Els vinaters posen més controls al raïm per garantir la qualitat del vi

El descens de la producció serà moderat i els preus es mantindran

T. GARCIES. Comarca.
La difícil verema que s'ha presentat enguany per mor de les inclemències meteorològiques ha obligat els vinaters a imposar controls extraordinaris al raïm per evitar que s'entri producció deteriorada als cellers. Així, els productors volen garantir que es mantindrà la qualitat del vi que s'ha anat assolint els darrers anys. La humitat ha provocat l'aparició de focus de malalties com el mildiu i sobretot la botritis, que fa que el raïm es podreixi. Aquesta circumstància ha fet necessàries aquestes mesures que repercuteixen, això sí, en una major lentitud a l'hora de vermar.

Els principals productors de la denominació d'Origen Binissalem estan deixant a les vinyes tots aquells raïms que presentin el mínim signe de podridura. A més, després, es fa una segona selecció just a l'entrada dels cellers. Les principals varietats afectades per les malalties són les primerenques, com són ara la Sirah, o el Tempranillo, que s'estan vermant en aquests moments. A vinyes com la de Sa Torre, que es cull per a la marca Macià Batle, una part important del raïm acabarà de podrir-se al terra perquè no està en bones condicions.

Tot i que una bona part del raïm no arribarà a transformar-se en vi, els vinaters asseguren que la producció només registrarà un descens moderat, ja que enguany s'han posat en explotació noves vinyes. De fet, cellers com Macià Batle o Franja Roja no han notat encara una baixada significativa dels quilos entrats en els primers dies de collita. Com a prova de qualitat, els vinaters han decidit mantenir als pagesos els mateixos preus de compra, que poden oscil·lar entre els 0'90 i 1'20 euros, dependent de la graduació del producte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.