cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
20°

Treball ofereix finançament a l'Inem per atendre millor els aturats

El SOIB proposa d'invertir 400.000E per obrir tres noves oficines

El conseller de Treball, Eberhard Grosske, reclamà ahir a l'Inem que incrementi el seu personal a les Balears per atendre les aproximadament 47.000 persones els contractes de les quals conclouran quan finalitzi la present temporada turística, demanda que el Govern afrontarà amb una inversió d'uns 400.000 euros. El conseller va presentar en roda de premsa, al costat del director del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Pere Mascaró, un «pla de xoc» per al qual demanarà la col·laboració de l'Inem per tal de limitar els inconvenients que els aturats sofreixen quan conclou la temporada d'estiu i es produeix la seva inscripció massiva.

El Govern central va transferir a finals de l'any passat a la Comunitat balear la titularitat de les oficines de l'Institut Nacional d'Ocupació (Inem), la gestió de la inscripció de demandants de treball i la tramitació de les ofertes, però l'Executiu estatal continua gestionant les prestacions per desocupació, fet pel qual a les dependències del SOIB treballen també funcionaris estatals encarregats d'aquestes funcions.

Per facilitar als nous aturats els tràmits que comporta la seva situació, el Govern plantejarà avui en la reunió de la comissió executiva provincial de l'Inem un pla d'actuació per a un període de cinc mesos basat a reforçar els mitjans humans i materials de les nou oficines, ampliar els seus horaris d'atenció al públic als horabaixes i crear tres nous punts d'atenció als usuaris mentre duri el procés. Mascaró va indicar que el passat mes de juliol el seu departament ja es va dirigir als responsables balears de l'Inem i a la Delegació del Govern per expressar la seva preocupació davant la previsible «allau» d'aturats l'octubre, però no va obtenir una resposta favorable a l'increment de mitjans demandat.

La Conselleria de Treball confia que l'Inem col·labori en un pla que suposarà la contractació durant cinc mesos (octubre-febrer) de 28 treballadors eventuals per part del SOIB i l'ampliació dels horaris a les nou oficines d'aquest servei a Balears (Palma -3-, Inca, Manacor, Felanitx, Maó, Ciutadella, Eivissa). A més, el SOIB proposa obrir noves oficines per cobrir el procés d'inscripció i demanda de prestacions a Calvià, a la badia d'Alcúdia i a Sant Antoni d'Eivissa, zones amb nombrosos treballadors del sector turístic en les quals no hi ha dependències d'aquest organisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.