lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°
10°

El jutge sentencia que la Fundació Sa Nostra es creà «segons la llei»

Desestima la demanda presentada per la junta de patrons de l'entitat

El titular del Jutjat de Primera Instància número 10 de Palma ha desestimat en la seva integritat la demanda presentada per membres de la junta de patrons en contra de la constitució de la Fundació Sa Nostra. El jutge, que a més ha condemnat la part actora a pagar les costes del procés, assenyala en la sentència que el consell d'administració de Sa Nostra «té facultats per crear la Fundació». L'argument emprat pel jutge per justificar la sentència desestimatòria va ser similar a l'emprat per l'assessor jurídic de Sa Nostra, Lluís Moyà, en la defensa de les tesis del consell d'administració.

La junta de patrons demanava la nul·litat de dos acords de l'assemblea i un altre del consell, però el jutge arribà a la conclusió que els tres «són vàlids», i reiterà que la constitució de la fundació va ser feta d'«acord amb la llei, és a dir, que el consell tenia competències per fer el que va fer». Les desavinences entre els patrons i el consell d'administració de Sa Nostra es manifestaren a l'assemblea extraordinària del desembre passat, encara que al final s'aprovaren per majoria les modificacions fetes als estatuts. Llavors, la junta de patrons de Sa Nostra va haver d'acudir als jutjats per conèixer el contingut de la reunió del consell d'administració de l'entitat, que va variar de forma substancial els estatuts de la fundació aprovats a la junta general de juny del 2001. Dit consell va tenir lloc el 21 de setembre, però la negativa de la cúpula de Sa Nostra va evitar que se'n divulgàs el contingut als patrons.

A fi de conèixer els motius dels canvis dels estatuts, la junta de patrons inicià un procediment preparatori de diligències preliminars d'exhibició de llibres davant del Jutjat de Primera Instància número 5 de Palma, i es procedí al lliurament de llibres als patrons a instància del Jutjat per veure si s'havia vulnerat en els estatuts. Més tard, decidiren iniciar un procediment jurídic per impugnar la revisió dels estatuts de la fundació, que culmina amb la sentència en primera instància que, per això, pot ser recorreguda. Sebastià Serra, president de la Fundació Sa Nostra, manifestà ahir la seva satisfacció, que va qualificar de «moderada», per l'abast de la sentència.

«Ha estat desagradable veure com un tema s'està dilucidant als jutjats, quan de fet, encara que és complex, es va dur a l'assemblea general, se'n va informar degudament, hi va haver debats, votacions, i segons això es va decidir de forma majoritària el que posteriorment el consell d'administració va executar», va dir Serra. Féu una crida als representants dels patrons perquè s'incorporin al patronat de la Fundació. «Tenen un càrrec, una vocalia, que no han ocupat, és a dir, no hi ha cap representant d'ells que hagi vingut a les reunions», va afirmar Serra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.