algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Govern secunda l'IEC per demanar l'oficialitat del català a tot Europa

C.C. Palma.
L'Executiu balear s'adherirà al manifest de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) perquè l'idioma català sigui oficial a la Unió Europea, segons l'acord pres ahir pel Consell de Govern a proposta del conseller Damià Pons. Pel Consolat, «el manifest reclama, en definitiva, amb la fermesa que atorguen les consideracions més elementals quant al tractament just i democràtica de la diversitat lingüisticocultural, que la llengua catalana esdevingui, sense més dilacions i de ple dret, llengua oficial de la Unió Europea».

Com al manifest, el Consolat considera «greu» l'actitud del Govern espanyol de no promoure l'atorgament del caràcter oficial a la llengua catalana per part de la Unió ja que, segons el plec de l'IEC, «no deixa de ser estrany que el govern d'un estat no promogui el dret a l'oficialitat d'una llengua dels seus territoris, com a una aportació essencial més al patrimoni lingüisticocultural d'Europa».

En aquest sentit, l'IEC insta el Govern de l'Estat a remoure els obstacles que dificulten el reconeixement de l'oficialitat de la llengua catalana a la UE, a abandonar definitivament qualsevol posició que en pugui provocar la marginació i a adoptar la defensa de la diversitat dels seus territoris, com a patrimoni de la humanitat. L'IEC "i ara el Govern balear" considera que aquesta és una incumbència constitucional i moral del Govern espanyol. El català disposa d'un nombre de parlants superior al de llengües oficials, com el suec.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.