algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Els xeremiers obren la festa del patró des del cim del campanar

Les músiques tradicionals sonaren als quatre vents

Poques hores després de sortir el sol, les músiques ancestrals de les xeremies, tamborins i flabiols començaren a sonar des del punt més alt de Sant Joan: el campanar de l'església. Eren els xeremiers i flabiolers del poble que obriren la festa del patró i convidaren els veïns a participar en la festiva jornada. Onze músics "tres xeremiers i vuit flabiolers" es jugaren el físic pujant una antiga escala de fusta i després una de ferro per arribar al cim del campanar. Un cop allà dalt feren sonar les músiques ancestrals als quatre vents.

A poc a poc els santjoanners començaren a sortir de les seves cases per assistir a la missa en honor al patró, sant Joan Baptista, en què cantà el cor parroquial dirigit per sor Maria Bennàssar. En la mateixa celebració fou interpretat el ball de l'Oferta per part del grup Aires de Pagesia que ballaren acompanyats pels mateixos xeremiers.

Moments després fou presentat el llibre El mestre Josep Rosselló en un acte organitzat pel col·lectiu Teranyines. La festa continuà cap al migdia pels carrers on els més joves del poble participaren en les corregudes de joies. La fi de festa fou una nit de teatre per part del grup Biaixos i Capgiros de la localitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.