algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Medi Ambient obre una web per seguir la cimera de Johannesburg

Rosselló augura que «el nivell de compromís de Rio no es repetirà»

La Conselleria de Medi Ambient ha posat a disposició dels ciutadans una pàgina web perquè puguin seguir la Cimera Mundial de Desenvolupament Sostenible que se celebrarà a Johannesburg (Sud-àfrica) de passat demà fins al 4 de setembre. La consellera Margalida Rosselló i el director general de Residus i Energies Renovables, Nicolau Barceló, subratllaren ahir «la importància d'aquesta cimera, 10 anys després de la de Rio de Janeiro, però el nivell de compromís i d'impacte no serà el mateix. Les expectatives davant Johannesburg no són gaire esperançadores.

La situació política i econòmica mundial condiciona aquesta cimera i és d'esperar que acabarà amb una declaració d'intencions i no tant amb acords concrets. No és previsible que es ratifiquin els acords de Rio. Sembla que hi ha una involució en la preocupació ecològica i ambiental. Als grans poders polítics i econòmics no els interessa que es parli d'aquests temes».

A més de la cimera oficial, organitzada per l'ONU i amb la participació de gairebé tots els estats del món, a Johannesburg també se celebraran trobades internacionals d'empreses, autoritats locals, organitzacions alternatives i ONG (ecologistes i solidàries). Els principals temes a tractar són els referents a aigua, energia, biodiversitat, salut ambiental i agricultura. Rosselló apuntà que, «al contrari de Rio, Johannesburg no entrarà a fons en el problema del canvi climàtic, precisament en un moment en què es registren grans inundacions a tot el món, si bé s'hi pot fer referència en tractar qüestions concretes».

Tornant a la web, la consellera indicà que «el medi ambient ens afecta a tots i, amb aquest accés informàtic, facilitam la conscienciació i la participació ciutadanes, obrint la porta a les grans cimeres internacionals. El medi ambient ja no és una simple qüestió de màrqueting, de quedar bé». Malgrat que els governs regionals no tenen un espai propi a Johannesburg, per part de la Conselleria de Medi Ambient hi assistirà Ivan Murray, coordinador del Fòrum per la Sostenibilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.