algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Les dones s'engreixen més que els homes per no «cremar» l'aliment

El catedràtic Andreu Palou defensa la diferència «sexista» del sobrepès

C.C./EFE. Palma.
Una de les causes que les dones s'engreixin més que els homes és la seva capacitat menor per activar la termogènesi, un procés de l'organisme que permet perdre en forma de calor els aliments consumits, segons un estudi del biòleg mallorquí Andreu Palou. Catedràtic de Bioquímica i Ciències de la Salut a la Universitat de les Illes Balears i un dels pricipals investigadors de les relacions entre hormones i engreixament, Palou considera que la leptina "una hormona" és responsable de la sensació de sacietat que experimenta el cos humà; les tesis de Palou han estat complementades per estudis recents als Estats Units.

Per Palou, a més, aquesta hormona està directament relacionada amb la termogènesi, el mecanisme humà de defensa en situacions de fred que també intervé per desaprofitar l'energia dels aliments en el cas del sobrepès. El departament de Biologia Fonamental de la Universitat defensarà aquesta tesi sexista en el IX Congrés Internacional sobre Obesitat que es durà a terme a Sao Paulo (Brasil) del 25 al 29 d'agost. Com a fruit dels seus estudis amb rates en els darrers anys, els investigadors de la UIB defensaran al Brasil que les dones tenen més problemes que els homes a l'hora de combatre l'excés de pes, perquè tenen menor capacitat termogenètica.

Aquesta menor activació de la termogènesi en les femelles és una de les causes del sobrepès, segons declaracions del vicepresident segon del Comitè Científic de l'Alimentació Humana a la Comissió Europea. Pel científic mallorquí, amb aquest experiment s'ha constatat que aquesta diferència entre sexes és motivada per proteïnes «desacoplants» o «UCP 3», les quals es generen menys en femelles que en mascles, almanco en el cas de les rates de laboratori.

Palou es mostrà confiat en la possibilitat de generar un fàrmac específic per regular l'obesitat amb una composició diferent de les populars amfetamines, activadores del cos. Això ha ser possible gràcies als darrers descobriments científics sobre el procés de l'organisme per assimilar aliments i la seva connexió amb el cervell, amb la finalitat de regular fam, la sacietat i el profit que és la termogènesi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.