algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Els hotels de Mallorca són plens i en alguns hi ha «overbooking»

Les ofertes fetes pels empresaris han reactivat les vendes amb vista a l'actual pont

La planta hotelera mallorquina registrarà aquest pont de l'Assumpció un autèntic «tap turístic», ja que els nivells d'ocupació mitjans seran del cent per cent en la majoria dels casos i en la pràctica totalitat de les zones de vacances, produint-se també, de manera puntual, situacions d'«overbooking», segons afirmen fonts de la patronal hotelera mallorquina. Platja de Palma, Peguera, Illetes, Santa Ponça, Alcúdia, Pollença, Port de Pollença, Cala Millor, Cales de Mallorca, Capdepera, Can Picafort, Platges de Muro, Portocristo i Cala d'Or registraran, aquests dies, una ocupació similar a la de l'any passat, però, a causa del descens del principal mercat emissor, «hi ha hagut hotelers que han recorregut a la sobrecontractació («overcontracting») i generat amb això sobreocupació («overbooking»), ja que han comercialitzat el seu hotel per damunt de la seva pròpia capacitat de llits.

Són pocs, però és cert que passa en aquests moments, encara que els excedents de turistes es recol·loquen ràpidament i fàcilment ja que hi ha llits lliures. Aquesta circumstància és molt puntual i succeeix cada any», indiquen les mateixes fonts. Per tal de comprovar el nivell de disponibilitat de llits per a aquest pont de vacances, que coincideix amb ple mes d'agost, el diari realitzà una enquesta a 103 hotels ubicats a les principals zones turístiques de l'Illa (vegeu gràfic adjunt), gràcies al qual va comprovar que, efectivament, en els pròxims dies l'oferta de llits lliures és gairebé simbòlica. També va verificar que més del 90% dels hotels comenta que no poden allotjar més turistes perquè tenen venuda tota la seva capacitat fins dilluns vinent.

El president de l'Associació Hotelera de la Platja de Palma, Jordi Cabrer, afirma que «l'Illa es troba al límit en aquests dies, però un cop arribi dilluns començarem a registrar els mateixos nivells d'ocupació de tota la temporada, és a dir, per sota de l'any passat. Agost tindrà una ocupació mitjana del 95% aquestes tres primeres setmanes, però en l'última el descens serà considerable. I les previsions per setembre no pinten bé, per això els hotelers recorren a les ofertes per millorar les proporcions d'ocupació durant un mes en què mai no s'han fet ofertes». Cabrer reconeix també que es donaran casos d'«overbooking» «en hotels de categoria baixa que no han sabut controlar els índexs de vendes de reserves, però això no es pot controlar des de les associacions hoteleres ja que depèn, sobretot, de la pròpia iniciativa de l'empresari».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.