algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El centre geriàtric diürn de la Creu Roja obrirà abans de cap d'any

Al llarg del 2003 es posaran 25 llits per a ancians i 61 sociosanitaris

L'hospital de la Creu Roja a Palma projecta obrir abans de cap d'any un centre de dia per a 30 ancians assistits "amb autonomia escassa o nul·la" com a primera passa d'una remodelació que suposarà la creació posterior de 25 llits per a aquesta especialitat geriàtrica, a més de 61 llits per a pacients de llarga estada. L'import d'aquesta obra vorejarà els 900.000 E, confirmaren a aquest diari el president de l'entitat a les Illes Balears, Gerard Bonet, i el gerrent de l'hospital, Gabriel Uguet. Els directius explicaren que les places creades es cobriran mitjançant sengles convenis futurs amb l'Ib-Salut, en el cas dels llits per a llargues estades, i amb l'Institut Balear d'Afers Socials, dependent de Benestar Social, en el cas dels serveis geriàtrics.

Creu Roja mantindrà operatius tres quiròfans per a cirurgia major ambulatòria, concertada amb el Servei Balear de la Salut. L'actual conveni amb l'Ib-Salut s'ha de renovar en dates pròximes i ja recull la derivació de pacients d'hospitals públics al centre privat per a la seva convalescència o per rebre atencions perllongades.

Creu Roja i Sant Joan de Déu han estat fins ara els principals suports de la sanitat pública, però l'hospital del Coll d'en Rabassa ja ha programat la seva reconversió definitiva en geriàtric, després que dos hospitals públics "General i Joan March" han canviat les seves carteres de serveis per usos sociosanitaris. La intenció primera de la Creu Roja va ser igualment la de crear una residència geriàtrica per a assistits, i es preveieren concerts amb la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro. No obstant això, el projecte es va haver de modificar per raons pressupostàries, fins al model mixt actual.

Uguet confirmà ahir a aquest diari que el projecte bàsic ja està enllestit i que es remetrà en un termini breu a l'Ajuntament de Palma i al Col·legi d'Arquitectes. Un cop obtinguts els permisos d'obra, la Conselleria de Salut haurà d'aprovar la remodelació de l'hospital; també Benestar Social haurà d'autoritzar la creació del centre geriàtric. Bonet i Uguet no volgueren anticipar la durada que tindran les obres, atès que s'efectuaran sense tancar l'hospital. Les previsions optimistes, emperò, apunten que serà abans del segon semestre del 2003.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.