muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

El TSJB condemna l'Ajuntament per obrir un carrer de manera il·legal

El Tribunal Superior de Justícia ha dictaminat que l'Ajuntament de Santa Maria va obrir de manera il·legal el carrer Josep Far, l'any 1998, quan era batle Mateu Morro (PSM). Així ho posa de manifest una sentència en la qual es condemna el Consistori a reclamar a l'empresa constructora els 23.241 euros (3'8 milions de pessetes) que va costar l'obra. També es declara l'ordre de pagament com un acte nul de ple dret. La resolució judicial respon al contenciós que va interposar el PP l'any 1998. L'ordre de pagament va ser aprovada en comissió de govern tot i existir un informe desfavorable de secretaria.

En aquest document es deia que l'obra s'havia fet dins una unitat d'actuació en la qual no s'havia tramitat el projecte d'urbanització i per tant l'Ajuntament no era el propietari legal dels terrenys. La sentència deixa ben clar que l'execució i pagament de les obres corresponia als propietaris i no a l'Ajuntament. El PP aprofità el darrer ple per demanar explicacions a l'equip de govern (PSM) sobre l'actitud que prendrà davant la sentència.

El regidor conservador Antoni Cañellas va acusar els actuals tres tinents de batle de ser responsables d'un acte de prevaricació, ja que aprovaren un pagament sabent que era il·legal. Per la seva banda, la batlessa, Rosa Vich (PSM), va dir que «tal vegada ens vàrem equivocar en la manera però l'objectiu era millorar el poble i crec que s'ha aconseguit». Vich va dir que s'estudiaria la sentència abans d'actuar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.