nubes dispersas
  • Màx: 16.84°
  • Mín: 12.25°
16°

El PP vol que el fiscal actuï contra les crítiques del PSIB als jutges

Jaén Palacios diu que «hi haurà decisions» en acabar el cas Formentera

El diputat popular Manuel Jaén Palacios confià ahir que la Fiscalia «prengui nota» («malgrat que ja sé que té molta de feina») de les crítiques del PSIB al jutge Antoni Monserrat i al fiscal del Tribunal Suprem, José María Luzón, per les resolucions adoptades en el cas Formentera. Jaén Palacios es referí concretament a les declaracions realitzades pel secretari d'Organització del PSIB, Damià Cànoves, qui afirmà que l'acte d'arxivament del cas Formentera semblava «dictat pel PP».

Les crítiques del diputat del PP es feren extensives a la Comissió d'Investigació del Parlament sobre aquest assumpte, a la qual qualificà de «comissió de persecució sectària contra l'anterior Govern i l'oposició». Segons el diputat popular, «el millor que es pot fer és instal·lar una làpida en el saló de plens del Parlament amb les conclusions d'aquesta Comissió d'Investigació i un lema que digués, com l'holocaust jueu, 'mai més', perquè no es torni a fer un ús pervers de la Cambra».

Manuel Jaén condemnà que el vicepresident del Govern, Pere Sampol, declaràs davant el Tribunal Superior de Justícia que coneixia la suposada trama il·legal per captar vots emigrants per al PP «i no ho denunciàs quan era portaveu del seu grup parlamentari ni tampoc comparegués davant la Comissió d'Investigació». El membre del Grup Parlamentari Popular digué que el Govern del Pacte de Progrés era «trampós» i que enganyava tothom: agricultors, hotelers, majoristes, polítics i comerciants. «Semblen mentiders compulsius», assenyalà.

Per Jaén Palacios, mentre arriba el final del cas Formentera, «s'ha de deixar que la justícia actuï sense insults ni desqualificacions», malgrat que considerà que «el primer capítol ja està escrit». El diputat conservador insistí que, després, «els propis afectats adoptaran les decisions que estimin adients per defensar la seva pròpia honorabilitat a nivell personal», però també hi haurà «una decisió de partit». Aquestes decisions, que Jaén Palacions no concretà, implicarien igualment l'exigència d'una rectificació als partits del Pacte per «la campanya d'encalç a membres del PP». Per al diputat conservador, «ja és hora que el Govern faci qualca cosa, perquè estam en els darrers minuts de la legislatura».

Despotisme  
El coordinador general d'EU, Eberhard Grosske, denuncià «l'actitud despòtica del PP envers la justícia» i lamentà que els seus dirigents hagin demanat que els polítics del Pacte demanin perdó després de l'acte de Monserrat. Segons EU, el jutge ha actuat de forma «parcial i arbitrària en obviar les proves més importants» del cas Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.