cielo claro
  • Màx: 19.81°
  • Mín: 9.02°
19°

El 80% dels delictes comesos per menors són contra el patrimoni

La Fiscalia va incoar 3.300 assumptes, la meitat d'ells de joves entre 16 i 18 anys

El 80% dels delictes comesos per menors l'any passat a les Balears foren contra la propietat, segons va confirmar el fiscal de Menors del TSJB, José Díaz Cappa, en el decurs d'una taula rodona que es va fer ahir vespre a l'Escola de Pràctica Jurídica. En l'acte, sota el títol Balanç d'un any de vigència de la Llei Orgànica 5/2000 del 12 de gener reguladora de la responsabilitat penal dels menors, intervingueren la magistrada jutgessa del Jutjat de Menors número 1 de Palma, Josefa Torralba; el magistrat jutge del Jutjat de Menors número 2, Àlvaro Latorre; el fiscal José Díaz Cappa; l'advocada María del Carmen López González i el lletrat Javier Capelastegui, que va fer de moderador.

El fiscal de Menors, així mateix, va destacar l'augment d'altres delictes entre els joves, com ara els robatoris amb violència i intimidació, les agressions sexuals i contra la salut pública, no tan sols en relació amb l'haixix, sinó també amb pastilles, heroïna i cocaïna. La Fiscalia de Menors va incoar un total de 3.300 assumptes relacionats amb delictes comesos per menors l'any passat a les Balears, dels quals devers 1.300 corresponen a joves amb edats compreses entre els 16 i els 18 anys, escala que des del gener del 2001 queda compresa en l'àmbit de la responsabilitat penal dels menors.

La majoria de les sentències dictades han estat de conformitat, cosa que ha permès que es facin els judicis sense arribar a acabar-los. Els ponents admeteren que la Llei del menor «està poc dotada econòmicament».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.