algo de nubes
  • Màx: 16.05°
  • Mín: 7.61°
16°

L'ocupació hotelera, gairebé idèntica a la de la Setmana Santa de l'any passat

Les dades de la Conselleria de Turisme mantenen una davallada de només el 0'16 per cent a Mallorca

El conseller de Turisme reduí ahir al 0'16% el descens en les previsions d'ocupació hotelera respecte de la Setmana Santa del 2001. Segons comentà Alomar, l'estimació de l'arribada de turistes per a la Setmana Santa del 2001 se situà en una ocupació hotelera del 71'5%, mentre que la previsió per al 2002 és d'un 71'3%, un 0'2% menys. Aquest lleuger descens es concentra a Mallorca, on la davallada és del 0'16%, perquè a la resta de les Illes Balears s'experimenten pujades. A Menorca, l'increment en les previsions és del 7'2%; a Eivissa, del 14% i a Formentera, del 31%.

A diferència del que sosté la Federació Hotelera de Mallorca, Celestí Alomar informà que el nombre d'establiments oberts era pràcticament idèntic al de l'any passat. El Govern concretà ahir la previsió d'ocupació per zones hoteleres i, tot i que les dades encara estan pendents d'actualitzar, s'espera que siguin millors. El descens en l'afluència de turistes es concentra al sector 1, integrat per Palma capital, Cala Major, Sant Agustí, Illetes, Portals, Palmanova, Magaluf, Santa Ponça, Peguera, Port d'Andratx i Camp de Mar.

Un altra zona afectada pel descens és la integrada per la Colònia de Sant Jordi, Santanyí, Cala Figuera, Porto Petro, Cales de Mallorca, Cala Millor, Cala Rajada i Capdepera. Per contra, les previsions són optimistes per als establiments de la serra de Tramuntana, per a la Platja de Palma, per a l'Arenal, per a Can Pastilla i per a Ciutat Jardí. Sembla, doncs, que no es confirmen de cap de les maneres les previsions catastrofistes que s'havien fet a començaments d'any i que s'han mantingut al llarg de l'agre debat sobre l'ecoimpost turístic. A pesar d'això, Alomar creu que és convenient mantenir la prudència fins que les dades no es confirmin.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.