algo de nubes
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 7.61°
16°

Un passeig integrat dins l'entorn unirà el Club Nàutic amb la Torre

Tindrà un recorregut d'un quilòmetre sobre els penya-segats

El pla integral d'embelliment que provocarà una metamorfosi fisonòmica del nucli costaner de Portocristo contempla la realització d'un passeig d'un quilòmetre de recorregut, que anirà arran dels penya-segats des del Club Nàutic fins a l'emblemàtica Torre d'aquesta localitat de Manacor. La projecció del passeig ambiental de Portocristo pretén recuperar un itinerari gairebé natural que travessa un llarg tram de roques i de matolls fins arribar a la part més elevada del nucli costaner, la Torre. El passeig anirà per damunt dels penya-segats, entre la mar i la primera línia de xalets, erigits al llarg de la costa durant els anys seixanta.

La integració del passeig dins la morfologia natural de les roques és una de les prioritats del projecte. En aquest sentit, Jaume Brunet, delegat de Portocristo a l'Ajuntament de Manacor, ha fet especial esment a la utilització de materials que «no entrin en contradicció, ni xoquin amb els naturals». Per aquest motiu, el projecte inclou la pedra mallorquina, com també les passarel·les de fusta i la corda per a les baranes, «tots ells elements orgànics que no creen impacte paisatgístic i que s'integren dins aquest entorn natural», va explicar Brunet.

La realització del passeig des del Club Nàutic fins a la Torre de Portocristo està contemplat dins el document del Pla General d'Ordenació Urbana de Manacor (PGOU), el qual deixa aquest canal lliure per enllaçar aquests dos importants punts del nucli costaner. En referència al sistema de finançament del passeig, Brunet no avançà el pressupost destinat a finançar-lo, emperò va comentar que «l'Ajuntament té la intenció de pagar la redacció del projecte i que el Ministeri de Medi Ambient, en financiï l'execució, ja que estam parlant d'unes actuacions que són competència de Demarcació de Costes», va puntualitzar el delegat de Portocristo. Tanmateix, per veure materialitzades les obres, primer cal l'aprovació del Pla General d'urbanisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.