algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

El Consell aprova la primera normativa urbanística del municipi

La Sala haurà de modificar el seu planejament

Algaida ja té el seu propi planejament urbanístic. Han estat necessaris més de vint anys d'estudis, negociacions i tramitació, però finalment el municipi ja té una normativa pròpia que regula l'activitat constructora i ordena el territori. La Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric va aprovar ahir les Normes Subsidiàries d'Algaida, encara que va establir que diversos petits detalls han de ser reparats en breu.

Miquel Àngel Grimalt, president de la comissió dependent del Consell de Mallorca, va informar que en dos sectors limítrofs amb l'actual casc urbà d'Algaida s'ha de modificar la qualificació de sòl urbà sol·licitada per l'Ajuntament i al seu lloc classificar aquests terrenys com sòl urbanitzable, la qual cosa permetrà «més beneficis per al municipi en forma de cessions de terreny i compensacions». També s'ha destacat la necessitat de modificar l'ordenança, perquè aquesta prevegi «la impossibilitat de construir adossats a gran escala», digué Grimalt. L'alcalde, Jaume Jaume, qualificà de «fita històrica» l'aprovació perquè «incrementa el sòl urbà, es guanyaran zones verdes i d'equipament i a més es podran obrir nous vials per regular el trànsit».

D'altra banda, el Consell de Govern aprovà ahir la firma d'un conveni amb l'Ajuntament d'Algaida, gràcies al qual les dependències de la Casa de la Vila podran ampliar-se. Durant deu anys, el Govern aportarà 30.000 euros anuals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.