algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

La plaça del Mercat es convertirà en un aparcament de pagament

Els residents del centre podran estacionar-hi els vespres de franc

La plaça del Mercat de sa Pobla es convertirà en un aparcament de pagament amb 140 places. Així ho preveu el projecte de reforma que l'Ajuntament començarà enguany. Aquesta obra serà la passa prèvia que farà possible l'embelliment i el tancament al trànsit del centre de la vila. La intenció dels responsables municipals és compensar així els 100 llocs d'aparcament que s'eliminaran. Un dels aspectes més innovadors serà que els residents de la zona embellida podran usar l'aparcament els vespres de manera gratuïta.

El batle, Jaume Font, ha deixat clar que «de dia tothom haurà de pagar una tarifa, que serà molt econòmica, ja que l'Ajuntament no vol fer negoci amb aquest aparcament». El pressupost puja a 280.000 euros "47 milions de pessetes", que seran assumits en la seva totalitat per les arques municipals. L'Ajuntament ha presentat una proposta als veïns de la zona. El projecte preveu capgirar de dalt a baix l'actual plaça.

La idea és crear un passeig central per a vianants que connectarà amb el carrer Major, on s'eixamplaran les voravies i, tot i mantenir-s'hi el trànsit, s'eliminaran tots els aparcaments. A cada costat de la plaça es deixaran els cotxes en un espai tancat. Si bé no s'ha definit encara com funcionarà l'aparcament, Font aposta per una gestió municipal i la seva automatització. Les obres implicaran una reforma del trànsit a la zona de darrere la plaça per facilitar l'accés a l'escola i l'ambulatori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.