algo de nubes
  • Màx: 16.54°
  • Mín: 7.61°
16°

Medi Ambient alerta del perill de cremes incontrolades properes a espais protegits

La Conselleria de Medi Ambient ha encès la llum d'alarma pel perill que poden representar les cremes incontrolades que es realitzen en finques agrícoles properes a espais protegits. Aquesta alerta s'ha tornat a posar de manifest arran de l'incendi que es declarà dimarts passat vora el parc natural de l'Albufera i que va cremar un total de 14 hectàrees de canyet. Segons les investigacions dels tècnics de l'Ibanat, l'incendi es va produir després que es descontrolàs una crema de rostolls en una finca agrícola.

La crema no tenia permís oficial però tampoc no l'havia de menester, ja que la llei només imposa aquest requisit per a terres situades a manco de 500 metres de zones forestals. El foc es propagà amb rapidesa cap a l'Albufera a causa del vent, fins que va poder ser controlat. Al seu pas va consumir 7 hectàrees de canyet incloses dins dels límits del parc i que han quedat totalment arrasades. Malgrat això, la Conselleria ha informat que el mal ha estat mínim i que la zona calcinada podrà reviscolar amb relativa facilitat.

Medi Ambient recomana a tots els pagesos que hagin de fer cremades controlades que segueixin una sèrie de consells bàsics. Així, es demana que es cremi sempre a primera hora del matí i que no s'encengui el foc si fa vent. També es proposa que es llauri una franja de protecció de 10 metres per aïllar altres zones. Tot i que no sigui necessari, es recomana que s'avisi quan hi hagi cremes per tenir en alerta els serveis d'urgències.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.