cielo claro
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
14°

Govern i Majorica tenen fins aquest divendres per fer efectiu el préstec

La manca d'una entitat financera que inverteixi en l'empresa pot produir la fallida

62470
Les mobilitzacions no han fet millorar la crítica situació.

Els treballadors de la secció de fàbrica i tenda de Majorica llançaren ahir un ultimàtum al Govern i als accionistes de l'empresa perquè aquest proper divendres presentin una entitat bancària que es comprometi a finançar un préstec de més quatre milions d'euros. Aquest préstec, imprescindible per salvar l'empresa de la greu crisi financera, hauria de ser avalat per l'Executiu autonòmic. De moment, la negativa del banc a concedir un préstec a Majorica i del Govern a avalar-lo, han acabat en la suspensió de pagaments presentada per l'empresa.

La resposta de divendres serà determinant per conèixer el futur de la indústria de les perles, ja que si el Govern troba una entitat bancària per avalar el préstec, els accionistes aixecaran la suspensió de pagaments i ampliaran el capital amb tres milions d'euros. Sense el compromís d'un banc que vulgui finançar Majorica, l'empresa anirà a la fallida. «No podem continuar més temps aguantant aquesta situació, per aquest motiu exigim una resposta de les dues bandes», va manifestar ahir la presidenta del comitè de fàbrica de Majorica, Catalina Roig.

Els comitès de fàbrica i de tenda informaren ahir que l'empresa «té intenció de mantenir la producció a Manacor i que Majorica sigui un projecte de futur». Tant és així que si els directius no aconsegueixen que cap entitat bancària financi l'empresa, estudien la injecció de capital procedent de nous accionistes, i no descarten altres alternatives.

En relació amb la divisió sindical que ha marcat la crisi de Majorica, Gabriel Bosch, membre del comitè de fàbrica, va lamentar les «divergències mantingudes entre les dues federacions de la UGT. Em sap greu que els secretaris i els delegats comarcals no facin un arbitratge neutral i prenguin partit per un determinat sector, perquè els afectats som tots», i afegí: «Les guerres entre sindicats no ens haurien d'afectar». Si el comitè de joies no estava convocat a la reunió de dilluns a Palma és perquè no va firmar el preacord.

Boicot
Els comitès de fàbrica i de tenda asseguraren que la reunió de dilluns amb el Govern i amb els accionistes «s'intentà boicotejar. De fet, hem rebut moltes pressions per desconvocar-la i un seguit de problemes afegits per muntar-la». Ara bé, els treballadors no volgueren aclarir qui havia intentat boicotejar l'encontre entre les parts, perquè «ells mateixos segurament ja se'n donen per assabentats». Segons els comitès, divendres se sabrà quin és el futur.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.