La comercialització de l'ametla local està ofegada pel mercat internacional
Els experts recomanen diversificar la producció i potenciar les varietats de qualitat
Comarca17/03/02 0:00
L'ametla que es produeix a Mallorca no es pot comercialitzar a un preu alt, tal com mereix la seva qualitat, perquè les normes existents al mercat internacional l'estan ofegant. Aquesta circumstància es va posar de manifest ahir, durant la segona de les jornades dedicades a l'ametla que s'han celebrat al Centre Bit d'Inca. El mercat exterior es regeix per la mida del bessó i no pel seu gust o qualitat nutritiva. L'ametla mallorquina té el greu desavantatge de tenir una mida molt petita. Per aquest motiu, quan s'exporta, la major part de la collita es ven a l'exterior, es destina a la fabricació de farines i derivats, i obté un preu de venda molt baix.
També a Illes Balears
- A la mort d'en Joan Taverner
- Denuncien que IB3 Televisió obvia el traspàs de Manel Domènech però informa sobre la mort de Manolo el del Bombo
- El PSIB-PSOE fa una crida a la participació en la Diada per la Llengua davant els atacs del Govern al català
- MÉS presenta a Sóller les seves propostes contra la massificació turística: «Sense decreixement no hi ha futur»
- Taula redona a Palma sobre els drets lingüístics i la diversitat a l'escola
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.