cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Part dels treballadors de Majorica es manifesten avui davant el banc SCH

La unitat d'acció al personal no prospera, i la divisió sindical és mes forta que mai

La reacció a la reunió que mantingueren ahir el director general de Majorica, Vivian de Mesquita, i els representants dels treballadors de l'empresa perlera, la qual evidencià un bloqueig en les negociacions entre totes les parts implicades en la crisi, s'ha materialitzat en la convocatòria d'un seguit de mobilitzacions que s'enceten avui mateix. Un cop més, la unitat d'acció entre el personal no ha prosperat i la divisió sindical és més forta que mai.

Tant és així que la manifestació prevista per avui a les 12.30 hores, amb una asseguda dels treballadors de Majorica davant l'oficina de l'entitat financera Santander Central Hispano (SCH), no ha comptat amb el suport del personal del centre de joies, amb el sindicat majoritari d'UGT. La manifestació d'avui, que itinerarà des de la fàbrica fins a la plaça de Sa Bassa, ha estat convocada pels assalariats de la factoria i de botiga i té l'objectiu final «d'expressar la nostra indignació pel llarg procés i la poca visibilitat d'una solució immediata».

La mobilització d'avui tindrà una segona part prevista per demà divendres i consistirà en una aturada laboral a partir de les 12.30 hores al pati de la factoria. «Ambdues manifestacions són una mesura de força per als accionistes, el Govern i el banc perquè facin efectius els compromisos assolits durant el procés negociador», va manifestar José Fuentes, representant del sindicat de Comissions Obreres a nivell estatal.

Així mateix, Fuentes va avançar a Diari de Balears que «demanaren una reunió per aquest mateix divendres a totes les parts: l'empresa, el Govern i el banc de Santander Central Hispano. Aquest encontre es podria dur a terme a l'Ajuntament de Manacor». Segons el sindicalista de CCOO, l'encontre entre les diferents parts «pretén que cada una presenti una relació de les intencions però sobretot que els accionistes treguin a la llum els avals, les garanties, l'acord amb el Santander Central Hispano, els diners que fan comptes injectar, entre d'altres coses».

Per altra banda, la resposta que lliuraren els treballadors de joies als de botigues i fàbrica després d'haver-los convidat a la manifestació d'avui mitjançant fax fou, un cop més, negativa. El personal i comitè de joies no se sumarà a aquest nou calendari de mobilitzacions perquè considera que «són fruit d'una manipulació». A més, convoquen a una reunió per dilluns tots els treballadors dels tres comitès.

Suspensió i, després, fallida  
Fallida. Aquest és el mot que a hores d'ara ningú no s'atreveix a pronunciar però que sol ser el pas successiu a la presentació d'una suspensió de pagaments. El delegat comarcal de CCOO a Manacor, José López, advertí que «després d'una suspensió de pagaments ve la fallida, la qual cosa suposa l'acomiadament de tots els treballadors i una indemnització de 20 dies per any amb un màxim de 12 mensualitats. Això es pot evitar amb el compliment de l'acord entre totes les parts implicades: l'aportació del capital per part dels accionistes i les subvencions de Govern i Ministeri, com la moratòria del préstec».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.