algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

L'Obra Cultural cerca vigilants de la normalització lingüística als pobles

Vol una xarxa de voluntariat amb persones de prestigi reconegut

L'Obra Cultural Balear i els Joves per la Llengua cerquen noves vies per conèixer la realitat sociolingüística de les Illes Balears, amb col·laboradors independents que permetin un fluxe efectiu de comunicació «entre la societat civil i aquesta organització». L'entitat cívica cerca persones «actives i rellevants» per a la vida diària dels diferents pobles de la Comunitat Autònoma, amb la finalitat de crear canals ràpids de comunicació per detectar les agressions a la llengua pròpia de les Illes Balears tant com les accions isolades que la defensen.

Fins a 32 representants de pobles diferents es trobaren ahir al primer fòrum per al voluntariat lingüístic, amb el lema «Junts per la llengua», tot i que el president de l'Obra Cultural Balear, Antoni Mir, pretén que se n'incrementi el nombre.

Els objectius de la xarxa de voluntariat són, per a l'Obra Cultural Balear, «incrementar l'ús social del català, aconseguir l'oficialitat del català a la Unió Europea, la normalització lingüística i la integració dels nouvinguts a la vida quotidiana de l'arxipèlag balear, com també el disseny d'un mitjà de comunicació virtual entre les diferents iniciatives en favor de la normalització lingüística i l'associacionisme».

Aquest canal virtual haurà de ser, en principi, la pàgina d'internet de l'OCB, després d'experimentar millores tècniques que permetin un ús generalitzat. La Direcció General de Política Lingüística del Govern Balear, a càrrec del filòleg Joan Melià i Garí, donà suport explícit a aquesta iniciativa en participar de l'encontre celebrat ahir a Palma.

Pel representant de la Conselleria d'Educació i Cultura, el departament ajudarà a «les propostes en què hi hagi coincidència de criteris», ja sigui amb participació directa o amb suport econòmic o tècnic», a més de demanar en contrapartida «la difusió del material lingüístic de la Conselleria que sigui adient» a les circumstàncies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.