algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Govern troba pisos de lloguer per a immigrants a Inca i Manacor

El conseller d'Educació i el batle d'Inca inauguraren les I Jornades Interculturals

La Conselleria de Benestar Social del Govern Balear actua com a mediador en el lloguer d'habitatges per a immigrants en el municipis d'Inca i Manacor. Així ho explicà el cap de servei de Qualitat de l'Ibas, Tòfol Sastre, que va intervenir ahir en la taula rodona sobre immigració i educació de les I Jornades d'Educació Intercultural que tenen lloc aquests dies a Inca. A l'hora de trobar un habitatge per viure, els immigrants es troben que, alguns propietaris tenen unes certes reticències a llogar-los un pis.

Sastre explicà que «aquest programa especial ha estat un èxit a Inca i Manacor on, en tres mesos, quaranta persones han pogut trobar una vintena de pisos per poder viure». El conseller d'Educació, Damià Pons, i el batle d'Inca, Pere Rotger, foren els encarregats d'inaugurar aquestes jornades que finalitzaran demà dissabte. Tant Pons com Rotger destacaren que aquestes jornades són molt «oportunes» ja que generen un debat entorn de la interculturalitat, que és un dels grans reptes del segle XXI. Pons digué que en els darrers cinc anys, l'arribada d'immigrants ha estat molt intensa. «La majoria d'ells procedeixen de llocs molt diversos i és interessant que el professorat conegui de prop aquesta interculturalitat», afirmà.

L'any passat el consistori d'Inca posà en marxa la campanya Habitatge solidari destinat a crear una borsa d'habitatges per a immigrants que fracassà. L'Ajuntament perseguia facilitar la creació d'una borsa d'habitatges de lloguer destinats als immigrants. Així, el consistori es comprometia a avalar el preu de lloguer a aquells particulars que estiguessin disposats a llogar la seva casa a immigrants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.