algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Només EU-Els Verds s'oposa a la construcció de nous camps de golf

El GOB acusa el PSIB, el PSM i UM d'incomplir el Pacte de Progrés

Només la coalició Esquerra Unida-Els Verds s'oposa a la construcció de més camps de golf a Mallorca. El Consell Insular aprovà ahir, amb els vots favorables del PP, PSIB-PSOE, PSM i UM, una moció mitjançant la qual la institució «no es pronuncia en contra de la construcció de nous camps de golf sempre i quan no vagin acompanyats d'oferta complementària turística». El text aprovat fou el resultat d'una esmena que UM introduí a la moció presentada pel PP que posava com a únic criteri de restricció que aquestes instal·lacions d'ajustassin a la vigent Llei de camps de golf. En la seva argumentació, el portaveu dels conservadors, Jaume Font, destacà l'interès que tenen els camps de golf per avançar la desestacionalització i aconseguir un turisme de qualitat.

Antoni Alorda (PSM) afirmà que el seu partit no incorria en cap contradicció perquè en passades legislatures els camps de golf eren aprofitats com a excusa per construir en sòl rústic». En canvi, Marilena Tugores (EU-Els Verds) es mostrà totalment contrària a la construcció de més camps de golf perquè els considera «un atac a l'agricultura, modifiquen el paisatge, consumeixen gran quantitat de plaguicides i herbicides i no resulten rendibles si no van acompanyats d'oferta complementària». En conèixer la resolució del Consell, el GOB acusà el PSIB, el PSM i UM d'incomplir el programa del Pacte de Progrés. El GOB lamentà que «han passat dos anys i mig des que es firmà el Pacte i el Govern no ha aprovat la moratòria de camps de golf». Els ecologistes demanen que es derogui l'actual llei que en permet la creació en sòl rústic i amb una oferta hotelera annexa.

El ple del Consell rebutjà també ahir una moció del PP que demanava que els corredors biològics prevists al Pla Territorial de Mallorca es fixin només a les zones previstes per les DOT, és a dir, «als primers 500 metres de la costa i a les zones de protecció de carreteres i de torrents». El responsable d'Ordenació del Territori, Rafel de Lacy, replicà a Font que aquestes àrees són les menys adequades per establir-hi un corredor biològic. Finalment, Munar explicà que donaria suport a les lleis del nou model territorial sempre que estiguessin incloses al Pacte de Progrés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.