muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Els hotelers presentaran a Antich alternatives per ajornar l'ecotaxa

La junta directiva de la Federació acordà acceptar la invitació

Els presidents de les patronals hoteleres de Mallorca, Menorca i Pitiüses, Pere Cañellas, Francisco Mercadal i Joan Bufí, respectivament, presentaran al president del Govern, Francesc Antich, les alternatives que s'han plantejat durant l'últim any perquè no es cobri l'ecotaxa, així com la petició formal que s'ajorni la implantació de l'impost de l'1 de maig a l'1 de novembre. La reunió que ha convocat Antich per dijous al Consolat de la Mar té com a objectiu fonamental oferir una «nova oportunitat de diàleg i col·laboració» al sector hoteler. El president del Govern, que va remetre el passat dia 27 una carta als tres presidents hotelers, afirma en la missiva: «Estic convençut que una nova trobada servirà per obrir nous camins d'entesa i explorar formes i maneres de col·laboració i diàleg que són necessaris per als interessos generals del nostre país».

La junta directiva de la Federació Hotelera de Mallorca va analitzar ahir la invitació realitzada i va decidir acceptar comparèixer a aquesta trobada: «Nosaltres escoltarem el que ens digui Antich i com administrats que som, sempre acceptam la proposta que ens planteja de diàleg l'Executiu balear. El nostre president anirà amb una sèrie de propostes formulades i que hem debatut amb el Govern en les trobades que hi hagué l'any passat, perquè així vegin que sí hem plantejat alternatives i compromisos», indicaren ahir fonts de la patronal hotelera mallorquina. Els tres presidents de les associacions hoteleres de les Illes demanaran a Antich, així mateix, l'ajornament del cobrament de l'ecotaxa de l'1 de maig a l'1 de novembre, sumant-se així a la petició feta pel president de la patronal IFTO, Martin Brackenbury, a la reunió que va mantenir amb el president del Govern.

Els touroperadors afirmen que el cobrament de l'ecotaxa l'1 de maig pot plantejar seriosos problemes davant de les associacions de consumidors del Regne Unit i Alemanya, d'aquí la proposta que s'ajorni fins a l'1 de novembre, ja que donarà temps per incloure als fullets de la temporada d'hivern 2002-2003 el cobrament de l'ecotaxa a Balears. Les patronals hoteleres, per la seva part, valoren de forma positiva la iniciativa del Govern, «però esperam que no cerquin només la foto amb els hotelers i hi hagi èxits concrets, ja que desitjam que el contacte sigui fluit i sigui cert que se cerca un nou escenari de consens».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.