algo de nubes
  • Màx: 11.99°
  • Mín: 7.77°
11°

La processionària del pi provoca al·lèrgies als infants de la Colònia

EU-EV demanarà a l'equip de govern quines actuacions han realitzat

Una plaga de cuques processionàries anomenades Thaumatopoea pytocampa ha envaït els pins de la Colònia de Sant Pere, causant nombrosos casos d'urticària i al·lèrgies greus entre els veïns d'aquest nucli costaner del municipi d'Artà. La plaga de la processionària ha atacat principalment els arbres de la plaça vora l'escola municipal, tot afectant els escolars, que presenten malalties infeccioses com la urticària.

Els veïns de la Colònia de Sant Pere han expressat el seu malestar davant la proliferació d'aquests insectes, que any rere any ataquen els arbres dels espais públics d'aquest indret costaner. En aquest cas, l'immoble més afectat ha estat el col·legi de ses Minyones. Tant és així que alguns pares han optat per no portar els seus fills a l'escola com a mesura preventiva contra possibles infeccions al·lèrgiques.

Els professors i veïns de la Colònia de Sant Pere han carregat contra l'Ajuntament d'Artà, al qual acusen de manca de planificació i control d'una plaga que tots els anys provoca molts problemes en la salut dels nostres infants». Així mateix, el regidor d'EU-Els Verds ha denunciat que l'operació d'esquitxar va ser realitzada per personal de la brigada en un dia lectiu, «una hora abans de l'obertura de l'escoleta, sense cap període de seguretat entre l'aplicació de l'insecticida i l'arribada dels al·lots al centre escolar».

Segons els veïns de la Colònia de Sant Pere, a hores d'ara encara es poden observar un grapat de bosses de cuques de pi al pati de l'escoleta. Segons la campanya de la processionària, les bosses ja haurien d'haver estat retirades. Ara, la fase aguda del problema ja ha passat, perquè la majoria de les cuques ja s'han soterrat i no sortiran (ja transformades en papallones) fins que passin de tres a cinc mesos, encara que poden arribar a romandre-hi un parell d'anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.