algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

El PSOE vol els responsables de l'obra il·legal de l'Ajuntament

En el projecte bàsic consta l'article que impedeix l'ampliació

El portaveu de l'únic partit a l'oposició de l'Ajuntament de ses Salines, Antoni Perelló (PSOE), sol·licitarà responsabilitats respecte de la il·legalitat comesa amb l'ampliació del volum de la casa consistorial amb 600 metres quadrats, tal com va publicar ahir Diari de Balears. La infracció urbanística rau en el fet que les Normes Subsidiàries vigents, concretament a l'article 114.C, hi consta que a l'Ajuntament de la vila de ses Salines «es mantindran íntegrament les condicions d'edificabilitat de l'edifici existent sense possibilitat d'augment de volum».

En aquest sentit, cal destacar que, en l'apartat d'observacions del projecte bàsic d'ampliació de juliol de 1999, l'arquitecte municipal hi va fer constar el citat article (114.C) de les normes urbanístiques de 1991, sense realitzar altre tipus d'explicació. Ara, el PSOE demanarà per quina raó no es tingué en compte aquesta observació de l'arquitecte i el projecte es va executar. El delegat d'Urbanisme de l'Ajuntament de ses Salines, Antoni Bonet (UM), va explicar que la casa consistorial es va ampliar mitjançant els informes del tècnics municipals. El pacte de govern, per altra banda, introduí la possibilitat d'ampliar l'Ajuntament en la revisió de les esmentades normes de 1991, mitjançant la qual es podia engrandir l'Ajuntament, però aquesta revisió encara no ha estat aprovada, amb la qual cosa l'article 114.C és vigent i l'obra ja s'ha acabat.

Per la seva banda, el tinent de batle i batle quan es va aprovar el projecte, Antoni Caldentey (UM), es va mostrar sorprès davant aquesta il·legalitat i afirmà que el projecte disposa dels informes favorables de l'arquitecte i del secretari, en els quals «confiam». En qualsevol cas, Antoni Caldentey va dir que el projecte executat «no ha estat una ampliació de volum, sinó que es tracta d'un edifici nou que s'ha ajuntat a l'antic, no es pot considerar una ampliació».

No obstant això, el títol del projecte bàsic és «ampliació de la casa consistorial» i en la memòria hi consta que l'objectiu del projecte és donar una solució a la manca d'espai de l'edifici existent i que la solució passa per «l'expansió de l'actual edifici de la casa consistorial. Per això es projecta una ampliació mitjançant un edifici annex de tres plantes, dos sobre la rasant i l'altra per davall de la rasant». Aquestes tres plantes tenen un volum de 200 metres quadrats cada una. Al soterrani s'ubicarà l'arxiu, a la planta baixa el garatge i el primer pis són dependències municipals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.