nubes dispersas
  • Màx: 14.95°
  • Mín: 7.61°
14°

Un alt càrrec d'Alomar obrí un agroturisme sense permís

L'alt càrrec de Turisme explotà un establiment mancat de llicència definitiva

El director general de Coordinació Turística, Jaume Garau, va obrir un establiment d'agroturismo sense llicència d'obertura abans d'incorporar-se a la Conselleria de Turisme, segons la documentació en poder d'aquest diari. Garau va ser nomenat director general del Govern en substitució de José Antonio Pérez de Mendiola. La societat Morgartur explota des de fa gairebé dos anys l'agroturisme Possessió Binicomprat, a Algaida, que es va obrir al públic sense disposar de la corresponent llicència d'obertura definitiva, que concedeix la Conselleria de Turisme, per poder iniciar així l'activitat turística a les Balears. Actualment l'esmentat establiment encara no disposa de la llicència definitiva que atorga Turisme, encara que Garau va decidir vendre les accions de Mongartur a la seva dona, «perquè vaig considerar que el negoci era incompatible amb la meva responsabilitat política».

Malgrat els advertiments de la Conselleria de Turisme, que va remetre una carta a Garau i al seu antic soci fa un any, Binicomprat va continuar la seva activitat turística sense cap tipus de permís. L'establiment no compleix les normes antiincendis i tampoc no disposa de la cèdula d'habitabilitat. Possessió Binicomprat tampoc no podria començar a cobrar l'ecotaxa, perquè no està reconegut com a establiment turístic per Turisme. Fins i tot el mateix Garau va reconèixer a aquest diari que l'autorització inicial que concedeix la Conselleria de Turisme «no basta per poder obrir un establiment turístic». «Em vaig adonar d'aquesta irregularitat quan em vaig incorporar a la Conselleria i ho vaig comunicar a la Secretaria General Tècnica. No sé si el conseller Alomar coneix aquest assumpte», va justificar Jaume Garau, que du al Govern un poc més de mig any.

El director general de Coordinació Turística del Govern balear va subratllar que, en conèixer les irregularitats del seu antic negoci, les va comunicar al seu cunyat, propietari de la meitat de les accions de Mongartur, a fi que regularitzàs la situació legal de l'establiment. «Jo em pensava que amb el permís inicial podia obrir l'agroturisme, però em vaig equivocar; de tota manera, la majoria d'establiment d'agroturisme que hi ha a les Balears no disposen de l'autorització definitiva de la Conselleria», va comentar Garau, que ahir era a Madrid per Fitur.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.