nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Son Llàtzer preveu habilitar 22 llits més aquesta setmana per descongestionar Son Dureta

L'hospital de Son Llàtzer tornarà a obrir nous llits aquesta setmana per atendre la pressió creixent d'assistència ocasionada pel fred. Cada dia una mitjana de cinc pacients s'hi deriva des de Son Dureta "amb una ocupació actual del 83 per cent, tretze punts sobre el nivell considerat òptim" per descongestionar aquell centre.

Cada dia ambdós hospitals pacten aquest ritme d'hospitalitzacions derivades al nou ressort sanitari, que encara manté com a única població de referència els pacients de Son Ferriol i del centre de salut Escola Graduada, bé que es preveu que en curt termini de temps començarà a rebre la totalitat de la seva població.

El gerent del centre hospitalari, Josep Maria Pomar, confirmà a Diari de Balears que continua accelerant els ritmes d'obertura prevists inicialment en funció de la demanda, de manera que la contractació de professionals i la instauració de llits s'avança a les previsions. Sobre els 110 llits oberts actualment a Son Llàtzer, el gerent Josep Pomar garanteix que pot disposar de 22 places més aquesta mateixa setmana.

De manera sinificativa, la major part d'ocupació (al voltant del 60 per cent) correspon a les àrees integrades de pneumologia i medicina interna, les que més pressió pateixen a l'hivern. El cronograma d'obertura que havia presentat el gerent dimissionari de Son Llàtzer, Víctor Peralta, establí que l'hospital obre una nova unitat de 18 llits cada vegada que la unitat anterior ha arribat al 50 per cent d'ocupació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.