algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Un pescador pollencí desapareix en caure del vaixell on feia feina

Josep Seguí, de 55 anys, era entre punta Avançada i l'illot de Formentor

Josep Seguí, de 55 anys, va desaparèixer ahir quan es trobava a bord de l'embarcació de pesca Virgen Milagrosa II. El pesquer havia partit feia poc temps del seu amarrador, situat al port de Pollença. Els seus companys manifestaren que cap a les sis del matí hi havia una forta boira, i en girar-se van veure que José no era al seu lloc al vaixell. Després de crits desesperats llançats pels companys, ells mateixos es varen posar en contacte amb el centre d'emergències de l'112 i es va mobilitzar tot un operatiu de rescat.

Josep Seguí va desaparèixer quan l'embarcació es trobava entre la punta Avançada i l'illot de Formentor. De les primeres investigacions efectuades no se sap amb certesa què va ocórrer. Amb l'arribada de la foscor es va interrompre la recerca, en la qual només es va trobar un paquet de tabac sense començar, que podria ser del mariner desaparegut. Josep Seguí és fadrí, resideix amb la seva mare a Pollença i és conegut amb l'àlies d'en Tacó.

En les tasques de recerca varen participar des del primer moment embarcacions de pescadors del port de Pollença. Des de la central de Salvament Marítim de Palma es va mobilitzar una embarcació del citat organisme amb base a Alcúdia, un helicòpter del 801 Esquadró del Sar de Palma, com també el Grup d'Especialistes en Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) i una embarcació de la Guàrdia Civil. També es va passar avís a tots els navegants per l'Estació Costanera del Servei Marítim de Telefónica.

Josep Seguí és mariner de professió, però els seus amics varen manifestar a aquest diari que no sabia nedar, cosa que feia que ahir s'escampàs el pessimisme sobre la seva sort. El fet va causar una profunda consternació tant al Port com a Pollença, on l'home és molt conegut. A mitjan horabaixa d'ahir se'n varen suspendre les tasques de recerca a causa de la falta de llum. Els seus companys, que navegaven amb ell quan va desaparèixer, varen dir que no entenien allò que pogué ocórrer, «ja que era a un costat de la barca i, de sobte, ja no el vàrem veure més».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.