algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.63°

CCOO diu als bancs que paguin les hores extra dels empleats

Reclama 1.000 euros i sis dies de lliurança per a cada empleat

Macià Bibiloni, secretari general de CCOO-COMFIA de Balears, la confederació que agrupa els empleats del sector de banca, va presentar ahir un informe elaborat per aquest col·lectiu sobre la «prolongació de la jornada laboral a la banca» amb motiu de la implantació de l'euro a Espanya. Segons aquest informe, només en la primera setmana de gener els treballadors de banca feren 30.000 hores extraordinàries, de 3 a 5 hores per empleat, cosa que hauria pogut evitar-se, segons Bibiloni, si els directius haguessin escoltat la proposta que féu COMFIA de contractar «15.000 nous treballadors» en previsió a la implantació de la nova moneda.

D'altra banda, Bibiloni qualificà el procés d'implantació de l'euro a l'Estat com un «desgavell considerable» provocat per la «inacceptable actitud» de les entitats financeres en el que el seu sindicat considera un «frau evident», tant a Hisenda com a la Seguretat Social. En la mateixa tònica, Bibiloni acusà de «garreperia i incompetència» els directius de les entitats i avançà que la seva confederació els exigirà «els 700.000 euros de sou per hores extra que deuen als treballadors», a més dels «300.000 euros que deuen a la Seguretat Social» per aquestes hores. Endemés, Macià Bibiloni assegurà que cada empleat de banca hauria de rebre, en concepte d'hores extra treballades, «una paga extra de 1.000 euros, com també sis dies de lliurança».

En darrer terme, el secretari general de la confederació pertanyent a CCOO digué que, si no són ateses les seves propostes, es reuniran amb la resta de sindicats "CCOO és el segon més representat en el sector de banca a Balears" per dur a terme una vaga davant l'Administració, a qui fa responsable d'haver creat «alarma social» els dies previs a la implantació de l'euro, ja que creuen que la campanya s'hauria pogut fer d'una manera «més natural» i menys «histèrica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.