nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

L'Ajuntament té previst assumir la gestió de l'aigua potable de Boquer

Els veïns en consumeixen des de fa anys d'escassa salubritat

L'Ajuntament de Pollença assumirà en breu la gestió de l'aigua potable de la zona de Boquer, al Moll. Es preveu que amb el canvi de concessió s'acabi amb els històrics problemes a la zona, on des de fa anys l'aigua potable és salada els dotze mesos de l'any. L'Ajuntament gestiona el servei d'aigua a tot el municipi excepte a la zona de Boquer, on el promotor de la urbanització es va comprometre a gestionar el servei.

Tot i això, la salinització dels pous que abastien d'aigua la zona l'impedeixen fa anys donar el servei en condicions. Així, a més de sofrir les conseqüències de disposar d'aigua d'escassa salubritat tot l'any, els veïns de la urbanització paguen per aquesta gairebé el doble que la resta de veïns de Pollença. La intenció de la Sala es posar fi, amb la recuperació de la gestió del servei, a tots aquests problemes. En aquest sentit, i després de mesos de negociacions ha arribat a un acord amb els promotors.

Segons aquest acord, la Sala es farà càrrec de la gestió de l'aigua potable a Boquer a canvi de prop de 450.759'08 euros (75 milions de pessetes), xifra en què s'han valorat les millores que necessita la xarxa. El regidor de Serveis, Biel Cerdà, explica que «durant els mesos d'hivern podrem donar aigua a Boquer sense problemes». A l'estiu, es preveu destinar exclusivament la dessaladora a abastir d'aigua salubre la zona.

«La sol·licitud per a l'adquisició d'una dessaladora mòbil ja es va fer pensat a poder solucionar els problemes d'aigua a Boquer», precisa Cerdà. Així, tècnics de l'Ibaen visitaren ahir Boquer per analitzar la millor ubicació per a la dessaladora. Per altra banda, seguint el Pla Director, es preveu que en la propera sessió plenària se sotmeti a votació el conveni acordat amb l'Ibaen que permetrà la perforació d'un nou pou a la zona de Son Vila.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.