algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

UM denuncia que grups de joves aixequen barraques en solars bruts

El batle diu que Serveis Socials treballa per eradicar el problema

El barraquisme ha aparegut a sa Pobla en els darrers mesos. Grups integrats per joves s'han dedicat a aixecar aquestes peculiars construccions. El portaveu d'Unió Mallorquina, Joan Comes, ha denunciat la situació, que ha atribuït al fet que els joves no tenguin cap lloc on reunir-se i passar l'estona. Comes ha envestit contra l'equip de govern del Partit Popular per allò que considera una manca d'iniciatives en matèria de joventut.

Les casetones s'ubiquen en descampats de foravila just al costat del nucli urbà, on amb freqüència s'aboca ferralla, fems i enderrocs. Se n'han localitzat dues a la sortida de Búger i vora el carrer Isaac Peral. Els joves reaprofiten materials per aixecar les construccions, algunes de les quals tenen, fins i tot, mobles i foganya per fer-hi foc.

Segons Comes, «els joves no sembla que facin res de dolent, però ningú no garanteix la seguretat de les barraques. S'han de cercar alternatives per fer que els joves ocupin el seu temps en activitats més constructives». Comes critica el retard de quatre anys de les obres del centre de joventut de Sa Congregació. També afirma que aquest edifici no resoldrà tots els problemes.

Per la seva banda el batle, Jaume Font, nega que no es facin activitats per als joves. Així, recorda que 1.600 joves fan esport cada dia, 200 participen als tallers de can Planes i 250 més formen part d'entitats com l'esplai o el grup de ball de bot. Font coneix l'existència de les cabanes, manté que la Policia i els Serveis Socials hi fan feina de manera discreta i que ja s'han pres algunes mesures.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.