algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

L'IB-Salut mostra les noves receptes mèdiques i les targes sanitàries

Estan redactades en català, però el Ministeri encara no ha fixat models

Aviat les receptes mèdiques i les targes sanitàries seran renovades a la Comunitat Autònoma per adaptar-les al nou Servei de Salut de les Illes Balears, l'IB-Salut, que des del dia 1 passat substitueix l'Insalud des que les seves competències han estat transferides. La nova imatge corporativa, creada per les empreses Gabinete Técnico Echevarría i Di7 Comunicació per un import inferior a dos milions de pessetes, substituirà de manera progressiva els símbols de l'Insalud a mesura que el material fungible de l'Institut s'hagi de renovar, segons explicaren ahir la consellera Aina Salom i el director de l'IB-Salut, Juli Fuster.

Segons els nous responsables de la Sanitat, s'ha cercat un nom que, tot i ser nou, no «trenqui» amb la denominació que ha usat el servei fins ara. Encara passarà un temps fins que la nova imatge sigui familiar. La intenció de la Conselleria és la d'exhaurir els estocs de material procedent de l'Insalud "receptaris, bates, material d'hostaleria i altres" per evitar el malgastament de fons econòmic. Salom advertí ahir que, llevat de les retolacions principals, l'entrada de la nova imatge es produirà per renovació natural del material.

Un cas a part és el que afecta les targes sanitàries. Com és sabut, el Ministeri de Sanitat vol impedir la multiplicitat de models i formularis en l'actual Sistema Nacional de la Salut, bé que aquest sigui descentralitzat. Segons explicà ahir Juli Fuster, el logotip nou romandrà en qualsevol cas a la tarja, però queda per aclarir el seu contingut informatiu i, possiblement, l'idioma escollit, atès que l'usuari de les Balears s'ha de poder desplaçar amb aquesta tarja arreu de l'Estat. Els models de tarja presentats ahir estan redactats en català i en castellà, però les receptes estan just en català. El logotip de l'IB-Salut empra el color blau, que ja era distintiu de l'Insalud, però hi afegeix el groc i el vermell, incloent-hi una quadribarrada sobre fons blanc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.