algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

El Govern informa a favor d'una obra il·legal a la finca de Bellpuig

Obtingué la llicència tot i que el projecte no s'ajustava a l'establert

Un dels indrets més emblemàtics del futur parc natural del Llevant, la finca de Bellpuig d'Artà, ha estat objecte d'una infracció urbanística. El propietari de la possessió, Sebastià Limones, té obert un expedient d'infracció urbanística perquè va realitzar un tancament de la finca sense demanar llicència. Malgrat que Limones féu un projecte de legalització que la conselleria de Medi Ambient informà favorablement, a hores d'ara el tipus de tancament de Bellpuig no s'ajusta a la legalitat. L'Ajuntament d'Artà lliurà la llicència a Limones, malgrat que el projecte no era conforme.

Vist que l'informe de Medi Ambient no s'ajusta a la realitat de la finca de Bellpuig, que el dia d'ahir presentava un tancament amb reixeta, pals metàl·lics i fils de pues que descansen sobre un massís de formigó, l'única via per legalitzar l'obra passa, segons la normativa urbanística del Govern aplicada a àrees d'especial interès (Anei) i dins l'àrea del Pla d'ordenació dels recursos naturals (PORN), per enderrocar-la i aplicar la sanció corresponent.

La situació d'irregularitat que presenta la finca de Bellpuig va ser denunciada en el seu moment pel grup ecologista GOB, la qual cosa motivà l'obertura d'un expedient d'infracció en tractar-se d'un àrea protegida. Ara, el tancament il·legal que inclou un dels més extensos alzinars de la contrada, ha estat novament denunciat per l'agrupació EU-Els Verds d'Artà. El seu regidor Julen Adrian ha criticat que el batle, Montserrat Santandreu, «està deixant dormir l'expedient i no pren cartes en l'assumpte, precisament perquè el tancament l'ha fet una empresa de ferros lligada personalment amb el batle».

Davant la paralització de l'expedient de la finca de Bellpuig, el regidor d'EU-Els Verds ha demanat un informe a Medi Ambient perquè comprovi si el tipus de tancament que s'ha fet s'ajusta a l'informe favorable de la conselleria. Així mateix, Julen Adrian ha anunciat que el proper mes de setembre «demanarem la subrogació de l'expedient a la Comissió Insular d'Urbanisme, davant la passivitat del batle». Aquest fet implica que la tramitació de l'expedient correspondrà al Consell, el qual, imposarà i cobrarà la multa corresponent.

Per la seva banda, el batle d'Artà va explicar que en aquests dos últims mesos no s'ha pogut seguir la tramitació de l'expedient d'infracció urbanística perquè «la concessió de la llicència d'obres sol·licitada pel promotor estava condicionada a l'informe de la conselleria de Medi Ambient. Hem rebut l'informe favorable i s'ha concedit la llicència d'Obres», va explicar Santandreu. Mentrestant, el tancament de Bellpuig no s'adapta a la normativa urbanística.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.