algo de nubes
  • Màx: 17.1°
  • Mín: 12.25°
16°

El PP estatal no castigarà Cardona i defensa la recerca del vot emigrant

El secretari general, Javier Arenas, assegura que «s'ha actuat dins la legalitat»

42078
Javier Arenas va comparèixer amb Mercedes de la Merced. | EFE

El secretari general del Partit Popular, Javier Arenas, afirmà ahir a Madrid que els dirigents del PP coneixen «des de fa temps» el cas Formentera i han arribat a la conclusió que «s'ha actuat conforme a la legalitat i amb la intenció, de la qual no cal avergonyir-se, que els emigrants participin en les eleccions». Segons Arenas, «tots els Governs de les Comunitats Autònomes de l'Estat han intentat a través dels mitjans que disposen que els emigrants puguin votar». Per al secretari general del PP, amb el cas Formentera «estam davant d'una nova cacera del PSOE», i pronosticà «desqualificacions brutals» contra el fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, i l'actual ministre de Medi Ambient, Jaume Matas.

Javier Arenas respongué així l'anunci de la Fiscalia de les Balears de demanar al Jutjat d'Instrucció 2 d'Eivissa la imputació del coordinador interinsular del PP, Josep Juan Cardona, i el secretari d'Organització del partit a les Illes, Antoni Pastor, perquè declarin sobre la suposada captació de vots d'emigrants per al PP en les eleccions del 1999. El secretari general del PP, que comparegué en roda de premsa amb Mercedes de la Merced, descartà que el PP prengui cap mesura disciplinària contra el «número dos» de Matas, Josep Juan Cardona, mentre no existeixi una decisió judicial ferma i negà que el PP hagi decidit el seu futur polític.

Per la seva part, el portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Jesús Caldera, instà el president del Govern central, José María Aznar, que «deixi de posar obstacles i entorpir» l'actuació de la Fiscalia de les Balears, a la vegada que considerava que el cas Formentera por convertir-se en «un escàndol polític d'extremada gravetat». Per a Caldera, «si es confirma que el PP comprà amb doblers públics la voluntat dels ciutadans» com «apunten totes les investigacions», seria «immediatament exigible» la corresponent responsabilitat, perquè es tractaria «d'un atemptat contra la democràcia d'extraordinàries conseqüències polítiques».

Caldera afirmà que, d'acord amb la Fiscalia de les Balears, sembla que «estan implicats» tant Cardona com el ministre de Medi Ambient i demanà a Aznar que actuï, en coherència amb les ofertes de «regeneració democràtica» que plantejà des de l'oposició. El PSOE no vol que intervingui el fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, perquè «segurament rellevaria Antonio de Vicente Tutor». Caldera afegí que «si seguim així, ens quedarem sense fiscals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.