cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
25°

Aznar envestí contra l'ecotaxa en els jardins de Marivent

El president del Govern es va reunir amb el rei Joan Carles

El president del Govern espanyol, José María Aznar, va fer ahir una crida per a la defensa del turisme com a primera indústria nacional. Aznar va tornar a carregar contra la implantació de l'ecotaxa a les Illes Balears, després de la ja tradicional entrevista que va mantenir amb el rei Joan Carles al palau de Marivent, durant prop d'una hora i mitja. No obstant això, va evitar respondre a les crítiques formulades des del Govern balear contra Madrid per haver recorregut al Tribunal Constitucional l'impost turístic. Simplement va indicar que no faria cap comentari sobre cap govern ni sobre declaracions d'altres polítics.

Aznar va justificar la presentació del recurs contra l'ecotaxa i es referí al fet que «basta saber el que significa la legislació a Espanya. Quan el govern de la nació o un govern autònom entén que hi pot haver decisions que poden afectar des d'un punt de vista constitucional es recorre davant el Tribunal Constitucional. Això és el que està establert i així ha de ser». Per damunt d'això es mostrà preocupat perquè «els espanyols han de saber quina és la principal indústria nacional; el turisme. És la que més feina dóna, de la que viu més gent, la que més riquesa crea i la que més oportunitats ofereix a molts espanyols. Tot el que facem per cuidar-la, molt millor».

El president explicà que en «l'interès intel·ligent dels ciutadans està no introduir mesures que puguin perjudicar aquesta indústria, sinó tot al contrari, que puguin contribuir a millorar-la». Pel president Aznar «seria una llàstima que poguessin adoptar-se en alguns casos mesures que perjudiquin el turisme i després evidentment haguéssim de lamentar-lo i queixar-nos-en». El president Aznar va aprofitar la seva intervenció per realitzar un balanç del darrer curs polític que va qualificar com de «raonablement positiu». Aznar va destacar el creixement econòmic del país malgrat la recessió internacional i afirmà a més que «no hi ha cap raó per pensar que no es pot mantenir aquest ritme».

En matèria política el cap de l'Executiu va ressaltar el nou sistema de finançament autonòmic «a un país tan descentralitzat és molt important ja que és la primera vegada que totes les comunitats hi han votat a favor». Aznar també es va referir al cas Gescartera i es va comprometre que «els responsables paguin el que han fet i que s'actuï amb total transparència amb l'opinió pública».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.