algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Costa demana als hotelers més qualitat i moderació en els preus

El secretari de Turisme, preocupat pel descens del mercat alemany

El secretari d'Estat de Turisme, Juan Costa, demanà ahir als hotelers moderació en els preus i una aposta més decidida per la qualitat ja que els augments registrats per hotels i paquets turístics han pujat per sobre de dos dígits i això condiciona a l'hora de triar destinació». Costa explicà que uns 23 milions de turistes visitaran Espanya a l'estiu, el que suposa un increment d'un 1% respecte de l'any passat.

Costa va qualificar de «creixement moderat» els increments que s'esperen assolir en el turisme espanyol enguany amb uns augments d'entre el 2 i el 3% a causa «d'un descens del mercat emissor alemany», que ha afectats molt les Balears i les Canàries. La baixada d'aquest mercat preocupa ja que s'ha registrat una baixada de vuit punts respecte del passat any. Costa digué que els alemanys han cercat destinacions alternatives afectats possiblement per les notícies de l'ecotaxa. Pel que fa a mercats emissors Costa destacà l'increment de turistes britànics tot i que va reconèixer un descens de reserves els darrers mesos que havien afectat sobretot les Balears i les Canàries.

D'altra banda, el president de la Federació Hotelera de Mallorca, Pere Cañellas, reiterà que els hotelers ja ajusten bastant els preus. «Tothom sap que els hotels de zones turístiques no influïm en l'IPC perquè treballam amb clients estrangers i per això la incidència del nostre sector és mínima» va dir Cañellas. El president de la patronal, Cañellas, afirma no compartir «aquest optimisme exagerat per les xifres d'ocupació d'agost perquè uns dies amb les habitacions ocupades al 100% no salvaran molts empresaris».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.