algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
25°

Cascs d'obra per als dirigents del Consell

L'acte simbòlic recorda que «Mallorca creix i està plena de grues»

96400
Els membres del GOB a punt de donar entrada a l'obsequi. | T. AYUGA.

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) regalà ahir, simbòlicament, un casc d'obra a cadascun dels 12 membres de l'equip de govern del Consell de Mallorca com a manera de reclamar mesures per frenar «el fort creixement urbanístic». Representants del GOB registraren els seus «obsequis» a les dependències de la institució insular. Miquel Àngel March, un dels presents a l'acte simbòlic, explicà que el regal dels cascs té dos significats: «D'una banda, Mallorca està plena de grues i pateix una gran intensitat d'obres, i de l'altra, amb els cascs animam i encoratjam els membres de l'equip de govern del Consell a treballar per aturar el creixement turístic i urbanístic».

March recordà que «aviat farà un any que el Consell assumí les competències per aplicar mesures urbanístiques cautelars. Les mesures preses fins ara (norma territorial, desclassificació de sòl urbanitzable) són insuficients i la realitat és que continuam creixent a un ritme massa fort. Calen mesures efectives, principalment l'adopció amb caràcter d'urgència d'una norma territorial cautelar prèvia a l'aprovació del pla territorial de Mallorca si no es vol que aquest neixi hipotecat. Si no s'apliquen mesures cautelars, durant la tramitació del pla territorial es construiran 100.000 noves places residencials».

«Sense esperar una reforma de les DOT o la nova llei balear del sòl», el GOB proposa l'aplicació de quotes anuals de llicències per municipis, la reducció de l'edificabilitat, la suspensió de tot el sòl urbanitzable no executat, incrementar l'àmbit i les restriccions en la moratòria del sòl urbà, reduir notablement l'edificabilitat a tot el sòl rústic i no permetre-hi les declaracions d'interès general. El grup ecologista anima el Consell de Mallorca, «ara que està políticament reforçat gràcies al recent acte del Constitucional», a aconseguir una illa ambientalment i econòmicament més sostenible.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.