algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

«Madrid practica una política de retrocés autonòmic», diu el PSOE

Els socialistes celebraren ahir el Segon Consell Polític de Mallorca

«El Govern del PP de Madrid està aplicant una política de clar retrocés envers les competències i la filosofia de les comunitats autònomes. Més encara, els populars estan estrangulant la nostra Comunitat i és ara quan es veu la cara més dura de la dreta», manifestà Francina Armengol, secretària general dels socialistes de Mallorca, en el decurs del segon Consell Polític dels Socialistes de Mallorca, que va tenir lloc ahir a Felanitx.

Sobre les competències de la nostra Comunitat Autònoma, Armengol va posar l'exemple de la llei dels Consells Insulars, que ara el Tribunal Constitucional n'ha autoritzat l'aplicació íntegra, per posar de manifest que «el PP vota en contra de qualsevol cosa que implica fer la guerra al govern de les Illes Balears».

Armengol va instar els conservadors a «no utilitzar les institucions per fer obstrucció a les autonomies». La secretària dels socialistes va aprofitar el Consell Polític, al qual assistiren un elevat nombre de càrrecs polítics i militants socialistes, per alabar la notícia de l'aixecament de la suspensió a la nova Llei de consells.

Els assistents al segon Consell Polític dels Socialistes varen aprofitar per lliurar dures crítiques a tot l'entramat de l'operació Mapau, sobre la presumpta captació de vots d'emigrants per part de l'anterior Executiu del PP. Armengol va dir envers l'operació Mapau que «entre el PP no hi ha voluntat de depurar responsabilitats, ja que fins i tot Madrid fa costat a la cúpula de Matas». Així mateix, la secretària general va qualificar el cas com «un dels més greus. Estam davant un autèntic atemptat contra la democràcia», va afegir Armengol.

El Consell Polític del PSOE també va aprovar una resolució per donar suport a l'impost de l'ecotaxa perquè «va destinat a la creació d'un fons per tal de fer possible el finançament d'actuacions que permetin garantir la millora de l'activitat turística, la preservació del medi ambient i el manteniment del paisatge natural i agrari de les Illes Balears». Per mor d'això, els socialistes reclamen que s'apliqui l'ecotaxa el més aviat possible «perquè és un impost solidari».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.