cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

L'educació religiosa rebutja fins a 619 sol·licituds de places escolars

La xifra supera les estimacions fetes per Educació

De les 1.932 places escolars ordinàries noves que enguany s'han ofertat als 75 centres reunits a la patronal Educació i Gestió, un total de 1.819 han estat admeses en primera instància; de manera que 113 places han restat sense cobrir. El nombre de sol·licituds desestimades ha arribat a 619, que per tant és el nombre màxim de reclamacions possibles a aquests 75 centres. De fet, la patronal catòlica "la més rellevant a l'educació privada de les Balears" assenyala que enguany no ha estat especialment intens en rebuigs i en reclamacions, contra tots els pronòstics fets fins ara, després que la Conselleria d'Educació modificàs per decret el sistema d'escolarització el mes d'abril passat.

La majoria de places sense cobrir s'ha observat dins el segment d'alumnes amb necessitats educatives especials (ANEE): de les 168 places que s'oferien, tan sols se n'han cobert denou. En aquest sentit, el portaveu d'Educació i Gestió, Miquel Batlle, recordà ahir que la patronal considera «desmesurat» el nombre de places ANEE que força el concert d'unitats per part del Govern balear, «especialment tenint en compte que ens obliguen a mantenir unes ràtios» màximes d'alumnes per aula.

Això no obstant, Miquel Batlle reconegué que la principal raó perquè no s'han cobert les places ANEE és que la major part dels infants que inicien la seva escolarització no ha pogut ser diagnosticat com a tal, de manera que és al llarg del curs que es comencen a detectar els problemes que poden patir els nous alumnes.

Un fet ressenyable és que les places desestimades als centres privats i privats concertats d'Educació i gestió supera de bon tros les xifres que fins ara ha emprat la Conselleria d'Educació. El departament que dirigeix Damià Pons admetia que en ser publicades les llistes provisionals d'escolarització, 586 alumnes (un 19 per cent del total) no havien aconseguit plaça als centres escollits "tant públics com privats concertats" en primera instància.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.