algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 18°
18°

Iberia presenta l'expedient de regulació de la filial Viva-Manteniment

Ofereix als 87 treballadors traslladar-se a la península o compensacions econòmiques

La direcció de la filial d'Iberia, VIVA-Manteniment, amb 87 empleats i seu a Palma, presentà divendres passat l'expedient de regulació d'ocupació davant magistratura, i tancarà definitivament l'empresa. L'argument que han donat és la paralització de l'hangar de manteniment d'aeronaus a Son Sant Joan, per la qual cosa l'empresa ha perdut la seva raó de ser. Als 87 treballadors, entre tècnics i personal d'oficina, se'ls ha ofert o bé traslladar-se a Madrid o a Barcelona per mantenir la feina, o bé acceptar una comensació econòmica que encara no s'ha concretat.

Segons informaren fonts del comitè d'empresa, la direcció es dirigí dijous als treballadors per comunicar-los la decisió definitiva, i aquesta semana els indicaran les ofertes econòmiques compensatòries. Per la seva banda, els treballadors comunicaren a la direcció la seva voluntat de mantenir la companyia oberta, i estan a l'espera que se'ls concreti la compensació econòmica abans de decidir possibles mobilitzacions. L'any 1998, la companyia aèria de vols xàrters Viva-Air, amb més de 400 empleats i 9 avions, fou tancada per Iberia, deixant només operativa la secció de manteniment.

La causa del tancament fou la voluntat de la companyia a invertir en la construcció d'un hangar per aquest fi a l'aeroport palmesà. En el seu moment, aquest projecte fou adjudicat a Iberia, Iberworld i Air Europa, les quals acabaren paralitzant la iniciativa. Paral·lelament, l'Executiu balear pressiona Aena perquè augmenti les inversions a Son Sant Joan, argumentant que l'ens públic obté anualment uns beneficis de 9.000 milions que no reinverteix.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.