cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Problemes per trobar personal per inaugurar l'hospital Son Llàtzer

A sis mesos de l'obertura, treballadors de Manacor hi demanen trasllat

L'hospital de Son Llàtzer pot tenir seriosos problemes per trobar personal suficient que permeti la seva obertura. Als recents dissentiments entre el Ministeri de Sanitat i el Govern balear "pel sistema de gestió hospitalària, per l'accés al nou centre del personal del Complex Hospitalari de Mallorca", s'afegeixen ara les pretensions del personal de la Fundació Hospital de Manacor, amb suport sindical, per accedir al trasllat voluntari a Son Llàtzer en igualtat de condicions amb el personal del Complex.

Com se sap, aquest polèmic trasllat de personal fou acordat en el protocol en matèria sanitària signat l'any 1998 pels aleshores ministre de Sanitat i president de l'Executiu balear, Romay Beccaría, i Jaume Matas; entre les contrapartides per aquesta recol·locació dels treballadors del Complex "que havia de ser destinat a usos sociosanitaris" i diverses inversions es comptava el cofinançament de l'hospital d'Inca. Ara com ara, es dóna per fet que aquell document és paper banyat.

En les circumstàncies actuals, les possibilitats que un trasllat de personal no fos regulat per un concurs públic equànim sense rebre un recurs sindical immediat són mínimes, segons diverses fonts consultades d'àmbit laboral i sanitari. D'aquesta manera, el personal s'hauria de nodrir exclusivament de l'oferta pública; i aquesta pot ser insuficient segons les primeres valoracions. Els mitjans sanitaris consideren que el fet que l'estatus dels treballadors a Son Llàtzer serà laboral "no estatutari" desencoratjarà molts professionals que actualment ocupen places d'interinatge a centres com Son Dureta.

Des de la Conselleria de Sanitat, es recorda que Son Llàtzer ha de ser plenament operatiu quan es transfereixin les competències d'assistència sanitària; i això implica haver tancat el capítol de personal. Mentrestant, la consellera, Aina Salom, emet missatges tranquil·litzadors als treballadors del Complex Hospitalari de Mallorca, en el sentit que podran mantenir el seu lloc de feina al Joan March i a l'Hospital General en cas que no es produeixi el trasllat a Son Llàtzer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.