cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

La família Truyols-Rovira obliga les monges a deixar el convent

Les religioses abandonen el servei de guarderia el mes que ve

68220
Les monges abandonaran el convent el mes que ve i passaran a la rectoria. | M.FUSTER.

La partida de les monges del convent de la Colònia de Sant Pere, al municipi d'Artà, sembla més que imminent. La família Truyols-Rovira, coneguda arreu d'Artà com els marquesos, ja ha lliurat l'ultimàtum a la comunitat de religioses de la Caritat perquè desallotgin el convent de la Colònia, en el qual han residit els darrers vuitanta anys.

D'aquesta manera, el servei social de guarderia que les monges han oferit fins ara arribarà a la seva fi el proper mes de juny, circumstància que obliga l'Ajuntament d'Artà a municipalitzar l'educació de zero a tres anys en aquest nucli costaner i a cercar-hi una nova ubicació.

No obstant això, les monges no abandonaran la Colònia de Sant Pere, ja que podran traslladar-se del convent a la rectoria de l'església, gràcies a la circumstància que el Bisbat de Mallorca els habilitarà un espai per tal que s'hi puguin allotjar.

En aquest sentit, malgrat que d'ara endavant les religioses no podran tenir cura de les tasques de guarderia infantil, continuaran oferint serveis socials a la població, com ara primers auxilis, cures, visita als malalts i manteniment i neteja de la parròquia de la Colònia de Sant Pere.

El convent, propietat de la família Truyols-Rovira, és habitat per tres religioses ja grans. A l'interior de l'edifici hi ha una aula guarderia que acull una vintena d'infants d'edats compreses entre els zero i els tres anys. L'immoble també conté una capella, una sala de cures, un pati i les cel·les de les monges.

Per la seva banda, el batle d'Artà, Montserrat Santandreu, explicà que en la nova redacció de les Normes Subsidiàries es proposa com a zona d'equipament social justament l'àrea que comprèn el convent. «La qual cosa implica que a l'edifici no es podrà fer res que no sigui d'utilitat social, i en cap cas no tindrà ús residencial; això evitarà tot tipus d'especulacions», puntualitzà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.