lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
21°

El nivell de radiació de les antenes de telefonia mòbil «és inofensiu»

El director general de tecnologia i comunicacions, Carles Bona, afirmà ahir que cap de les medicions realitzades setmanalment per la unitat de la Conselleria d'Innovació i Energia, sobre les antenes de telefonia mòbil, han superat els límits màxims de radiació establerts per l'OMS, com a perillosos per la salut pública. Aquests controls establerts pels normes cautelars sobre xarxes radiolèctriques, les quals entraren en vigor l'estiu passat; no es realitzaren fins fa dos mesos per impossibilitat tècnica.

S'ha de dir, però, que en funció d'aquest plec de mesures "a l'espera de l'aprovació del pla balear de telecomunicions" es decideix atorgar o denegar noves llicències. Les operadores remeten les seves peticions a la Conselleria, que trasllada la seva decisió als ajuntaments. Per això són importants els resultats de les medicions en les antenes amb llicències prèvies.

El conseller d'innovació i energia, Príam Villalonga, inaugurà ahir les jornades tècniques sobre noves tecnologies, Telcom 2001, organitzades per l'Associació d'Instal·ladors de telecomunicacions de Balears, Abitel, (federada a Pimem). A les jornades intervengueren el president de Pimem, Jaume Rosselló; els presidents d'Abitel, Joan Torrens, i de l'homòloga espanyola Fenitel, Jaime Soto, i el subdirector general d'infraestructures del Ministeri de Ciència i Tecnologies, Antonio Fernández.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.