cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
29°

L'escola de música J. Albertí espera fa mesos la subvenció de l'Ajuntament

La banda i l'escola de música Jaume Albertí encara no ha cobrat els quasi sis milions de pessetes de subvenció que, segons el conveni existent entre les dues institucions, l'Ajuntament d'Inca hauria d'haver-li abonat a principis d'enguany. La falta de pagament i, per tant, l'incompliment del conveni dificulten el funcionament del centre, els professors del qual no han cobrat des de fa mesos. Encara que, segons figura en el conveni, l'Ajuntament hauria de fer pagaments quadrimestrals avançats d'un milió tres-centes mil pessetes a l'escola de música i quatre milions a la Unió Musical Inquera, aquests diners encara no s'han pagat i no han arribat a l'escola.

El retard en el cobrament ha provocat les queixes dels professors del centre musical, que han presentat una instància a l'Ajuntament en la qual sol·liciten que «aquesta setmana es facin efectius els pagaments». Si no és així, es notifica, «ens veurem obligats a suspendre el curs a l'escola i també les actuacions de la Unió Musical Inquera». Aquest retard en el pagament ha estat durament criticat pels partits de l'oposició (PSM, PSOE i Independents).

La regidora del PSM, Francesca Vives, qualifica de «contradicció» el fet que «el batle, Pere Rotger (PP), faci alabances de la feina de la banda davant els mitjans de comunicació inquers i llavors resulti que encara no se li hagi facilitat la subvenció». «Això demostra que o bé no coneix el que passa a l'Ajuntament o bé que fa demagògia», afegí Vives. Des de l'agrupació dels socialistes, el regidor Jaume Mestre assenyalà «la incongruència de donar les subvencions a determinades entitats per endavant i altres fer-les esperar durant mesos.

«El batle ens va prometre, a principis d'any, que ens construirien uns nous banys, però des d'aleshores ningú no ha vingut a habilitar-los». Els professors també protestaren ahir pel fet que «els alumnes es vegin obligats a acudir als serveis d'un dels bars ubicats al costat de l'escola, perquè els del centre estan molts deteriorats per la seva antiguitat». El professor Mateu Pieras apuntà que el professorat està «molt content» de la inversió de sis milions de pessetes que l'Ajuntament realitzà l'any passat per millorar les instal·lacions de l'escola.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.