cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

La comissió turística del Parlament alemany fa costat a l'ecotaxa balear

Alomar parla amb els TO per solucionar els problemes d'«imatge»

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, indicà ahir que durant la seva visita a Berlín, el Parlament alemany (Bundestag) i concretament la seva comissió de Turisme, expressaren el seu suport institucional a l'impost turístic balear i especialment, afegí, als seus objectius mediambientals finalistes. Segons assenyalà el conseller, dels quatre partits polítics representants en la citada comissió "la qual estava formada per quinze membres", només la Democràcia Cristiana (CDU/CSU) s'hi manifestà en desacord esgrimint la idea que l'ecotaxa rebutja el turisme.

Per contra, Partit Liberal (FDP), Verds i Partit Socialdemòcrata al Govern (SPD), expressaren el seu suport al Govern balear respecte de l'aprovació i futura aplicació de l'ecoimpost. Concretament el conseller es reuní amb el ministre de Medi Ambient i amb el secretari d'Estat d'Economia, responsable de Turime a Alemanya; amb els qui acordà mantenir contactes tècnics així com explicar-los la filosofia de l'ecoimpost.

Per altra banda, Alomar es reuní amb l'associació d'agències i turoperadors alemanys, els quals li transmeteren la seva preocupació per la «mala imatge de les Balears a Alemanya», i intercanviaren impressions sobre quines eren les millors maneres per aconseguir invertir aquesta tendència. S'ha de tenir en compte que el sector majorista germànic té grans interessos a Balears i està perquè la temorada vagi bé.

En aquest sentit, segons indicà Alomar, es comprometeren a noves trobades al proper mes per analitzar la situació i pactar mesures. D'altra banda, i com ja publicà Diari de Balears, Alomar estudia impulsar una oficina de representació institucional Balear a Berlín; però recalcà que no se solaparia amb les tasques realitades per les oficines de Turespaña al país.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.