algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

Tirme compra per 15.000 milions tota la tecnologia del pla de residus

Les 34 operacions d'adquisició de maquinària estaran tancades el juliol

Tirme, empresa concessionària del tractament de fems a Mallorca, tancarà a final del proper juliol la compra de tots els equipaments i les instal·lacions previstes en el pla director sectorial de residus sòlids urbans de l'Illa, per un valor total de 15.000 milions de pessetes. El lliurament de tots aquests equipaments no serà immediat, ja que determinades maquinàries podrien arribar en un termini de fins a dos anys, però el gerent de Tirme, Àngel Fernández, ha assegurat a aquest diari que durant el proper estiu totes les operacions de compra estaran tancades, amb un total de 34 paquets d'adquisició.

Tota la tecnologia comprada és externa a Tirme, que en aquest procés es limita a l'enginyeria i a la direcció de les obres d'instal·lació. Segons Fernández, «aquesta inversió no serà carregada sobre la tarifa de tractament de residus, la que ara és només de transport i incineració, ja que Tirme podrà amortitzar la despesa. D'una banda, la concessió és a llarg termini, fins el 2025, i amb l'aplicació del pla de residus, seran més les tones de fems tractades, la qual cosa suposarà una major facturació».

Com es recordarà, les plantes i instal·lacions de tractament a la zona de Son Reus (municipis de Palma, Marratxí i Bunyola) seran les següents: selecció d'envasos lleugers, compostatge, metanització, valorització energètica, tractament de deixalles animals i sanitàries, abocador d'emergència, tractament d escòries, dipòsit de seguretat de cendres d'incineració i polígon per activitats de gestió de residus. Aquest polígon dels residus ocuparà un total de 2'2 milions de metres quadrats comptant urbanització, vials, zones verdes, serveis complementaris, espais de reserva i l'àrea destinada a la ubicació d'altres empreses privades dedicades al tractament de residus.

Tirme du endavant la compra de tota la tecnologia del pla de residus sense esperar a saber si arribaran més fons europeus de subvenció al tractament de fems. Ja és sabut que, per al període 2000-01, el Ministeri d'Economia concedí al pla de residus de Mallorca poc més de 2.000 milions de pessetes procedents d'aquests fons europeus per a quatre actuacions concretes: la planta de transferència de Calvià (ja en obres), el dipòsit de seguretat de cendres d'incineració, la planta de selecció d'envasos i la planta de tractament de residus sanitaris i animals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.